Pranešimai žiniasklaidai

Naujų automobilių prekyboje – mažiau „pilkųjų dėmių“

Lietuvos autoverslininkų asociacija (LAA) tikisi, kad nuo kitų metų pradžios įsigaliosiantys Vartojimo kredito įstatymo pakeitimai dar labiau subalansuos transporto priemonių pardavėjų, jų klientų, bankų–kredito davėjų santykius.

Lietuvos autoverslininkų asociacija ir Aplinkos ministerija kurs „filtrus“ pavojingoms atliekoms

Lietuvos autoverslininkų asociacijos (LAA) iniciatyva įvyko pirmasis automobilių gamintojų ir importuotojų bei Aplinkos ministerijos, jos reguliavimo srities institucijų pasitarimas, kurio metu aptarta eksploatuoti netinkamų transporto priemonių identifikavimo tvarka, įvežimo į šalį kontrolė.

Dešiniavairiai automobiliai: Europos lobistų šou

Prieš maždaug mėnesį Europos Komisija pranešė nusprendusi paduoti Lietuvą į ES Teisingumo teismą dėl to, kad mūsų šalyje nepašalintos dešiniavairių automobilių registracijos kliūtys, o tai esą pažeidžia laisvo prekių judėjimo principus.

„Laisvosios rinkos“ grimasos. Autoverslo atvejis

Praėjus 20-čiai metų nuo Sovietų Sąjungos žlugimo politologai Baltijos šalis apibūdina kaip „sugebėjusas sėkmingai katapultuotis iš sovietinės, planinės ekonomikos ir autoritarinės erdvės į vakarietišką, demokratinę ir rinkos ekonomikos orbitą“.

Naujų automobilių prekyba: dideli procentai mažų skaičių rinkoje

Bendrovės ,,DataCenter“ apibendrintais duomenimis, šiais metais per III ketvirčius Lietuvoje registruoti 9993 nauji asmeninės ir 1314 komercinės paskirties lengvieji automobiliai. Toks rezultatas, ko gero, galėtų būti lyginamas su kokio nors vieno Vokietijos didmiesčio statistika, tačiau procentine išraiška mūsiškė rinka atrodo auga tarsi ant mielių: lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu naujų automobilių prekybos apimtys padidėjo 87,5 proc., o komercinės paskirties automobilių registravimas išaugo net 155,6 proc.